lördag 19 mars 2011

Välkommen till Zoey Redbirds värld!

Zoey Redbirds värld är väldigt lik vår egen- man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars- filmer. Men det är också en värld där vampyrer ( ja, de är faktiskt sjukt snygga ), en värld med mycket magi, kärlek och död.

Frestad är del 6 i House of Night - serien. Liksom i de tidigare delarna är tempot högt och dramatiken stor. Det gäller verkligen för Zoey att ha en snabb hjärna, att hon vågar lita på sin magkänsla när förnuftet inte räcker och att hon har många, goda vänner som hjälper till. De tidigare böckerna i serien heter Vampyrens märke, Sveket, Utvald, Svart ängel och Jagad.

Klarar Zoey att stå emot frestelsen när den svarta ängeln Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Enligt Afrodites syner är Zoey den enda som har makt att stoppa honom. Men då måste hon vara beredd att riskera sitt liv, sitt hjärta, sin själ. Har hon det modet? Dessutom har Stevie Rae hemligheter för Zoey och verkar ansvarig för mer än ett gäng missanpassade vampyrer nere i tunnlarna. Vampyrer som inte längre gillar Stevie Rae…

Boken är väldigt välskriven och fångar verkligen de viktiga ögonblicken. Beskrivningarna är sjukt bra och man kan verkligen se allt framför sig och känna allt karaktärerna känner. Den enorma spänningen fortsätter genom hela boken, som är 427 sidor. Detta är en ganska tjock bok, men trots det läser man ut den väldigt snabbt eftersom man inte kan lägga den ifrån sig! Böckerna i serien blir bara bättre och bättre ju längre fram i serien man kommer. Det är alltid något som händer, det blir aldrig långtråkigt.

Det är väldigt synd att det är så långt mellan varje boksläpp, man vill bara hugga in på nästa del genast!


/ Rūta, praktikant på Skogås bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar