torsdag 24 mars 2011

Välkommen till Izzys gäng!

Dogge Doggelito känner väl de flesta till, men framförallt som hiphop-artist. Nu har han även skrivit en bok! Izzy & gänget heter boken och är skriven tillsammans med Yoria Rivera (Dogge besökte ju Vårby bibliotek förra året, det kan du läsa om här).

Izzy bor med sin pappa Jonathan, pitbullen Bonny och papegojan Jiji i ett höghus i betongdjungeln, som hon själv kallar det. Hennes pappa är världens coolaste DJ och jobbar mycket på kvällar och helger, då är Izzy hemma hos mormor och morfar. När hon inte är hemma hänger hon med sina kompisar som alla är superschyssta och har något som de är jättebra på, en speciell talang. Izzy har inte upptäckt sin talang än, men hon vill också väldigt gärna hitta det där som hon är jättebra på. Snart fyller Izzy tio år! Hennes pappa säger att det är en viktig födelsedag och tycker att hon ska önska sig något speciellt. Izzy tar hjälp av hela gänget för att komma på vad hon ska önska sig, men det är inte så lätt. Det finns många saker att önska sig, men hon vill ju önska sig något speciellt! Samtidigt försöker hon komma på vad hennes dolda talang kan vara, ska hon kanske följa pappa i hans fotspår och bli världens coolaste TJEJ-DJ?

Förutom att den här boken innehåller en rolig berättelse får man som läsare också lära sig (om man inte redan kan förstås) många slangord. Hela boken är fylld av dem, och om man inte hänger med i alla "slang-svängar" finns en ordlista längst bak i boken. Mycket dialog och talspråk gör boken lättläst, även om man kanske inte riktigt kommer in på djupet. Men underhållen blir man i alla fall! Izzy är en cool tjej!


/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar