fredag 18 mars 2011

Airhead

Dataspelsnörden Em hatar alla löjliga cheerleaders och utseendefixerade tjejer i skolan. Hon sitter hellre med sin bästa kompis och spelar Journeyquest. Men en dag sker en olycka…

Emerson Watts ville inte ens gå på SoHo Stark Megastores nya stjärnspäckade öppningskväll. Men någon måste se efter hennes syster, Frida, som avgudar den engelska pulshöjaren Gabriel Luna som ska uppträda, tillsammans med affärskedjans nya "ansikte", tonåriga supermodellen Nikki Howard. En olycka ändrar både henne och livet som hon känner det för alltid, och Em Watts, den ständiga pojkflickan, aldrig partyprinsessa, upphör med att vara sig själv. Bokstavligen.

Meg Cabot har skrivit många bra böcker, bl.a. Washington D. C., Så blir du populär och En prinsessas dagbok som även blivit film. Denna bok är en av de bästa böcker hon har skrivit. En lagom tjock bladvändare, 290 sidor, som man aldrig vill ska ta slut. Som tur är så finns det även en andra- och tredje del, Att vara Nikki och Jagad. Ser verkligen fram emot att börja läsa dessa böcker.
Meg Cabot lyckas som alltid få läsaren fast från första sidan. Tempot är högt och karaktärerna trovärdiga - även i lite annorlunda situationer. Fansen kommer inte att bli besvikna!

/ Rūta, praktikant på Skogås bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar