fredag 11 mars 2011

Här kommer Lola!

På dagtid är Lola mest bara Lola; en vanlig tjej med en mamma från Tyskland, en pappa från Brasilien, en mormor och en morfar och en moster som är två år. Men på kvällarna när Lola ska sova, då blir hon Jacky Jones, en popsångerska med massor av fans och med en megastort hus där hela familjen får plats och där Jacky Jones har världens största och bästa scen och ett discorum! Men som sagt, på dagarna är Lola bara Lola, och det är inte så dåligt det! Men nu har hela familjen flyttat till stan och Lola ska börja i en ny skola. Det Lola önskar sig mest av allt, det är en bästis. Det pirrar väldigt mycket i magen den här första dagen i den nya skolan, och det verkar inte gå så bra heller. Lola märker att alla redan verkar ha en bästis, förutom Flo, flickan bredvid Lola som kommer för sent och luktar illa. Henne vill Lola absolut inte bli bästis med! Speciellt inte efter att Flo gör bort henne inför hela klassen. Lola har nämligen fobi för grodor och svimmar när Flo håller fram en sådan till Lola. Pinsamt!

När skolan har jubileum skickar alla elever upp en ballong i luften med deras namn och adress på. De hoppas förstås få svar från någon som hittar ballongen, gärna långt därifrån! Lola skriver på sin lapp att hon önskar sig en bästis, och hon får svar! Men det verkar nästan för bra för att vara sant..?

Här kommer Lola är verkligen en rolig bok. Det är Lola som berättar hela historien och då är det såklart lätt att komma in på sidospår, men det gör det bara ännu roligare. Hennes familj är också ett gäng spännande individer. Även om det är en bok som gör att man skrattar högt tar den även upp lite djupare ämnen, som kulturkrockar och främlingsfientlighet.

/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar