torsdag 9 september 2010

Spännande med Riddarskolan

"Riddarskolan" är en serie böcker som bara växer, både till antalet och hos mig som läsare. Det handlar om de tre kompisarna Fiona, Egon och Urban, alla sju år, som går i riddarskola. De ska nämligen bli riddare när de blir stora. Deras lärare heter Rodrick och han lär dem allt han kan (vilket inte alltid går som han har tänkt sig).Egon tycker att det är lite läskigt med drakar och svärd och allt som har med riddarlivet att göra, men det säger han såklart inte till någon. Fiona däremot, hon tycker allt är väldigt coolt, och hon är inte rädd för något. Urban verkar på något sätt alltid ha väldigt bra ursäkter när de ska göra något farligt eller läskigt...Fast han är inte rädd, absolut inte. Säger han i alla fall.

Eleverna i riddarskolan råkar alltid ut för verkliga faror, sådant som egentligen de vuxna ska ta hand om. Det slutar dock oftast med att det är barnen som får rädda dagen, genom att samarbeta och övervinna sin rädsla.

I den senaste boken, Hemska Harald, är det ett spöke eleverna i Riddarskolan får tampas med. Alla vuxna är livrädda för spöket som låter i natten, men Fiona bestämmer att de ska möta spöket en gång för alla. Spännande värre!/Julia

1 kommentar:

  1. Min sjuåriga dotter har läst några av böckerna och hon tycker att dom är roliga.

    SvaraRadera