tisdag 21 september 2010

Hedvig hjärtar Carlos Ruiz Zafon

Vill du bege dig till Barcelona och besöka en magisk bokvärld ska du läsa Carlos Ruiz Zafons böcker Vindens skugga och Ängelns lek.


Böckerna fängslar från första stund och Ruiz Zafons språk tillåter karraktärerna att bli så levande att de nästan finns bredvid i rummet. I båda böckerna får vi följa en huvudberättare med en stark relation till böcker. Vindens skugga handlar om unge Daniel vars pappa visar honom "De bortglömda böckernas gravkammare", ett ställe där Daniel får adoptera en bok. Han blir som besatt av att hitta författaren till sin valda bok och Vindens skugga följer Daniel genom livet och sökandet efter författaren.

Även i Ängelns lek får huvudpersonen David besöka "De bortglömda böckernas gravkammare". David är själv författare och besöket i gravkammaren leder till att han kommer i kontakt med en ytterst märkligt och skrämmande man. En man med ett omöjligt uppdrag...

Både Daniel och David får i böckerna kontakt med diverse märkliga personer som befolkar Barcelona. En del är goda men jag skulle vilja säga att ännu fler är onda och varken Daniel eller David vet i sina respektive böcker vem det går att lita på.

Spännande, fascinerande, otäckt och lite sorgligt.

Det jag också tycker mycket om är att en del saker i böcker går igen, inte bara "De bortglömda böckernas gravkammare". Mer om det säger jag inte. LÄS!

/Sofia

2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar verklígen de här böckerna! Det räcker ju nästan att se framsidan :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du också älskar böckerna. De är så otroligt bra. Håller med om framsidorna - mycket lockande!

    SvaraRadera