torsdag 23 september 2010

En liten bok med stort innehåll

Jag har tidigare skrivit om Anna Gavalda, och jag är ju verkligen ett stort fan. Även hennes senaste bok uppfyller mina förväntningar och som vanligt lämnas en känsla kvar hos mig som stannar långt efter det att sista sidan är läst.

En dag till skänks är en kortroman på 150 sidor och är endast 15x10 cm stor. Det är Corine, singel i Paris, som berättar om ett bröllop som hon och två av hennes syskon är på väg till. Storebrodern kör bilen och bredvid sitter hans gnatiga fru. Corine har alltid för avsikt att vara trevlig mot henne, men efter allt för många pikar ser hon det som sitt uppdrag att göra henne upprörd, allt medan hennes bror inte höjer rösten en enda gång. Hennes storasyster, Corines motsats med dock bästa vän, är nyskild och har en jobbig period bakom sig, men bestämmer i sista stund att följa med.

När de kommer fram till bröllopet lämnar de en väldigt spänd stämning i bilen och broderns fru är nära bristningsgränsen, hon stör sig på allt systrarna gör. Hon går i förväg, och syskonen bestämmer sig snabbt och impulsivt för att rymma. De tar bilen och åker till ett slitet slott där deras lillebror bor och arbetar. Tillsammans upplever de både dagen, kvällen och det förflutna tillsammans.

/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar