fredag 9 april 2010

Grafiska romaner

Det har kommit en hel del nya grafiska romaner till Flemingsbergs bibliotek och jag har redan skaffat mig en personlig favorit. Frances är skriven av Joanna Hellgren som tydligen är mycket känd i Frankrike, men inte lika stor hemma i Sverige, än.

Berättelsen utspelar sig i Paris dit den sjuårige flickan Frances skickas för att bo med sin faster, efter att hennes pappa oförklarigt gått bort. Frances är van vid att bo på landet, springa i skogen och leka med sina vänner och hon vill absolut inte flytta till stan och sin faster Ada, som hon inte ens känner. Ada bor med sin gamle vresiga och senila far som hon tar hand om, eftersom hon inte har någon egen familj. Hennes syster däremot har två tvillingdöttrar och en man och ser ner på Adas sätt att leva, att hon inte har skaffat man och barn. Alla har dock hemligheter; på nätterna smyger Ada ut för att leva det liv hon inte kan leva på dagen då hon enbart har tid för sin far, medan Frances försöker ta reda på vad som egentligen dödade hennes far, hon vill inte tro att han tog livet av sig.

Man känner verkligen av den speciella stämningen från första sidan i den här grafiska romanen och den håller i sig till den sista. Bilderna är fantastiska och personerna väldigt levande! Jag ser verkligen fram emot del två.

/Julia

3 kommentarer:

  1. Oj oj här ligger man efter ... jag vet inte ens vad en grafisk roman är?!

    SvaraRadera
  2. åååh jag vill läsa a.s.a.p!

    SvaraRadera
  3. grafisk roman = en roman i serieform, alltså tecknad inte att det är flera delar.

    SvaraRadera