fredag 6 november 2009

Vilka böcker om kärlek gillar du?

Om några veckor blir det extra mycket kärlek i Vårby. Ungdomsgården och biblioteket har tema kärlek och bl.a. tänkte jag visa upp böcker i massor som passar.


NU UNDRAR JAG: VAD HAR NI FÖR FAVORITBÖCKER PÅ TEMAT KÄRLEK?

På en hylla ovanför mitt skrivbord står nu ett gäng böcker jag har läst och tyckt om. Tre av dem är:

Sandor slash Ida av Sara Kadefors

Ida: den coola, snygga, beundrade storstadstjejen. Trött på sitt liv. Trött på att kallas bimbo och trött på att försöka leva upp till allas förväntningar och krav.

Sandor: ägnar sitt liv åt dansen och blir därför stämplad som bög och tönt. Mobbad och ensam. Trött på livet i den lilla hålan.

De här två motpolerna träffas på nätet och blir vänner. Kanske till och med kära?


Hon heter Beatrice av Bo R Holmberg


En stormande förälskelse som övergår i besatthet. Om att visa känslor och hantera (eller snarare inte klara) besvikelse.

Jaget i boken blir galet kär i vackra Beatrice. Han gör allt för att få hennes uppmärksamhet, prata med henne, vara med henne. Tills det hela gör över styr.Hello Love av Charlotta Cedelöf


Var hittar man lycka? Var hittar man kärlek? Ska man söka sig bort för att tillslut förhoppningsvis hitta hem? Vad gör man när allt känns trist och tråkigt? Vad händer när man hånglar med sin bästa killkompis dagarna innan man åker till London? Och hur blir det i London när ens f.d. kille plötsligt dyker upp? Samt att man har en charmig italienare i rummet intill.

/Sofia

2 kommentarer:

  1. Hjärtans fröjd av Per Nilsson såklart. Finare än finast! En liten kärlekssång av Michelle Magorian och Gunnar Ardelius Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket.

    SvaraRadera
  2. En plats de kallar lyckan av Mårten Sandén och Linas kvällsbok av Hamberg. 2 böcker som har en speciell plats i mitt hjärta.

    SvaraRadera