måndag 27 juli 2009

Kurt i Kurtby

Erlend Loes böcker passar alla åldrar, bara man har rätt sinne för humor. Och har man det, rätt sinne alltså, får man inte missa den senaste boken om truckföraren Kurt.

Kurt i Kurtby handlar om när den lite udda familjen ska på semesterresa. Man packar in sig i Kurts truck och beger sig genom Sverige med sikte på Mumindalen. Lite olyckliga omständigheter gör att man inte når målet, Kurt kör vilse och istället hamnar man hos den isolerade pingisförsamlingen i Kurtby. Församlingen har just blivit av med sin senaste pastor, Pastor Astor, han har liksom flera tidigare pastorer tagits av polisen. För pingisförsamlingens verkliga ledare, Kirsti brud, kommer Kurt som sänd från himlen. Kurt låter sig gärna utses till pastor, men resten av familjen är inte lika imponerade av församlingslivet. När hustrun Anne-Lise protesterar berättar Kirsti brud att tidigare pastorsfruar haft en tråkig tendens att ramla i badkaret och slå huvudet i kranen…

En osannolik historia om fundamentalism med massor av fniss och ett och annat gapskratt för den som är stor nog att ha ett förhållande till händelserna i Knutby.

/Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar