torsdag 20 maj 2010

Jan Lööf får pris

Ännu ett litteraturpris har korat sin vinnare; denna gång Selma Lagerlöfs litteraturpris som i år tilldelas barnboksförfattaren Jan Lööf, grattis säger vi! Priset delas ut vid en ceremoni i Sunne den 14 augusti. Motiveringen lyder:

Med sin magiska realism av ord och bild skapar Jan Lööf världar där alla åldrar och känslor får plats. Fantasins jättebin surrar i hans fall med en alldeles originell och egenartat trösterik ton.

Du känner väl igen Jan Lööfs figurer? Här är några av dem!


Läs mer om Selma Lagerlöfs litteraturpris och om pristagaren Jan Lööf här. Vill du se vilka böcker av Jan Lööf som finns inne på biblioteken i Huddinge? Klicka här!

/Julia

5 kommentarer:

 1. Hemma har vi läst "Tomten berättar" säkert hundra gånger. Den är superbra och har inte alls med julen att göra. Den handlar om en hustomtes livsöde. Inte en jultomte alltså. (Ser att vi har den på julhyllan i skogås; det borde vi ändra på)

  Min personliga favorit från när jag var liten är annars den där berättelsen om en liten liten ö där någon har en liten stuga. Sen byggs det en bro. Och sedan fler hus och en fabrik och en ny bro och till slut finns där en hel stad med hamn och allt. Fast det omöjligt kunde få plats mer än en stuga. Den är otrolig. Jag minss inte vad den heter.

  /Mattias K

  SvaraRadera
 2. åh, Viktor bygger en bro! Den gillade jag med starkt :) Finns i Flemingsberg!

  /Julia

  SvaraRadera
 3. Viktor bygger en bro. Tack! Den ska jag låna någon gång.
  /Mattias K

  SvaraRadera
 4. Glöm inte att han även spelade Janos i världens bästa barnprogram på tv - Tårtan. ;)

  SvaraRadera
 5. Jaha1 Det visste jag inte. Tårtan tycker jag är kul nu för tiden. Men som barn var jag rädd för det; dom hade otäcka näsor och var kladdiga och mjöliga. Och konstiga.
  :)
  /MK

  SvaraRadera