onsdag 12 augusti 2009

Mannen i mörkret

Jag läser just nu Paul Austers senaste bok Man in the dark eller Mannen i mörkret, som den heter på svenska. Den handlar om 72-åriga August Brill som bor hemma hos sin dotter i Vermont efter en bilolycka. Livet har varit tungt för August den senaste tiden. Först dog hans fru, sedan blev hans barnbarns pojkvän brutalt mördad. Sömnlös ligger han i sin säng om nätterna, och för att slippa tänka på allt det hemska fantiserar han ihop en historia. Det är en histora om en paralell värld där terroristattackerna den 11 september 2001 aldrig skedde, där Amerika aldrig inledde krig med Irak utan istället började kriga med sig självt.

Allt jag vill säga är: jättebra! Och läs! Läs helst allt av Paul Auster!
/Linn

1 kommentar:

  1. Har inte läst denna hans senaste bok än. Men ska helt göra det snarast. Håller med om att man ska läsa allt av Paul Auster. Förutom den geniala New York-trilogin kan jag rekommendera Leviathan.

    Ett tips är att lyssna på hemma hos-reportaget som Marie Lundström gjorde för Biblioteket i Kulturradion i P1. Där får hon sig en pratstund med Paul Auster och hans fru Siri Hustvedt i deras brownstonehus i Brooklyn, New York. Finns att ladda hem som podcast.

    SvaraRadera