fredag 7 augusti 2009

Dags för Vårbyspelet!Nästan granne med huvudbiblioteket ligger Teater Sláva som just nu arbetar för fullt med sommarens upplaga av Vårbyspelet. Hedvig blev nyfiken och tog ett snack med Alex Genberg som är producent på Teater Sláva.

Hej Alex! Berätta lite om Teater Sláva
Teater Sláva är en fysisk, sång och musikbaserad teater som gör föreställningar, konserter och pedagogik fyllt med röst och rörelse för såväl barn som vuxna över hela världen.

Vad är Vårbyspelet för något?
Vårbyspelet är ett socialt flerkulturellt scenkonstprojekt, hand i hand med bred folklore. För femte året i rad gör Teater Sláva tillsammans med stora, små, amatörer, mittemellan och proffs ett månadslångt teaterspektakel i Vårby gård. Vi arbetar under perioden 21 juli-16 augusti. Hela evenemanget är kostnadsfritt för deltagarna. Alla, unga som gamla, är medaktörer. Tillsammans skapar vi en häftig utomhus och vandrande föreställning som kommer bli ca 1 timme. Årets tema är Trickstern, en filur som vill förändra saker och ting, en sorts lustig antihjälte. Figuren återfinns i flera traditioner och berättelser. Texter till projektet skrivs av Uje Brandelius. Brett folkligt och lustfyllt med flera kulturer i samverkan!

Det är som sagt femte året i rad som ni sätter upp Vårbyspelet. Hur började det? Det började och är fortfarande ett samarbete med Huge fastigheter, Huddinge kommun och Sláva. Det känns bra att det satsas med kultur i Vårby gård. Vårbyspelet syns och hörs under hela månaden där och den kreativa processen färgar förhoppningsvis av sig under längre tider. Vissa Vårbydeltagare har varit med alla fem år och för dem är detta en självklar del av sommaren. När kan man se föreställningen? Föreställningen har premiär i Vårby gård 13 augusti kl 19:00. Vid T-banan. Ytterligare föreställningar i Vårby 14 och 15 aug. Sedan flyttar vi allt till Rosendals trädgård på Djurgården för en avslutande föreställning den 16 aug kl 16:00. Gratis och för hela familjen! Våsbyspelet5 - PÅ GOTT OCH ONT!

Vad gör ni resten av året?
Med inspiration av årets Vårbyspel kommer vi göra gratis Teaterspektakel på torgen i Flemingsberg 19 aug och Skogås 20 aug kl19:00.10 september startar Slávakören återigen. Där kan alla vara med och sjunga. Sen kommer vi ha en del gästspel, Barnsöndagar och föreställningar i Tonsalen, Slávas scen i Huddinge och på andra ställen. På Teater Slávas hemsida kan man se kalendarium för mer info.
/Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar