tisdag 30 juni 2009

Semesterlektyr

Nu är det snart dags! På fredag går jag på en efterlängtad och välbehövlig semester. Nu sitter jag som bäst och funderar på vad jag ska läsa när jag är ledig. Det kommer att bli mycket strandhäng för min del de närmaste veckorna och då krävs det böcker! Men det är så himla svårt att välja. En deckare har jag i alla fall bestämt mig för att packa ner. Valet föll på In the woods av Tana French som jag har hört ska vara det bland det bästa i deckarväg just nu. Den här beskrivningen låter onekligen lovande:
"Adam Ryan var som tolvåring med om en händelse så skrämmande att minnet av den raderades ut. När han tjugo år senare är kriminalassistent och tilldelas ett mordfall, blir det i hans gamla hemstad i närheten av Dublin. Under utredningen börjar minnen från händelserna tjugo år tidigare att komma tillbaka."

/Linn

2 kommentarer:

  1. oh jag har också börjat fila på min semesterläsningshög. Tror att jag bl.a. kommer läsa Tartt Den lilla vännen. Och en hög ungdomsböcker.

    Ha en underbar semester!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma!
    Den lilla vännen ja, upföljaren till en av mina favoritböcker Den hemliga historien. Har aldrig vågat läsa Den lilla vännen i rädsla av att bli väldigt besviken. Men man kanske vågar nu. Det var ju trots allt femton år sedan jag läste Den hemliga historien så den ligger ju inte direkt pyrfärsk i minnet.

    SvaraRadera