onsdag 17 augusti 2011

Quidditch-SM i Huddinge

Under helgen 12-14 augusti avgjordes Quidditch-SM på Visättra sportcenter i Huddinge.

Kan man då spela Quidditch på riktigt, och på marken? Svaret är: ja, det kan man. Men det behövs såklart en anings ändrade regler. Det finns ju inga magiska flygande bollar, så det får man lösa på annat sätt.

Snitchen "spelades" av en person som, iklädd gul t-shirt, släpptes in i spelet efter 15 minuters match, och som baktill försetts med en svart strumpa med en boll inuti, som en liten svans. Denna strumpa skulle sedan ryckas av Snitchen av de spelande lagens sökare. Snitchen fick springa runt var som helst utanför planen, och störde inte det andra spelet, som alltså fortgick även efter att Snitchen satts i spel.



Dunkarna bestod av två oranga plastfotbollar, som slagmännen - utan slagträ - använde för att kasta på, och "kulla", medlemmar av det motsatta laget. Den som blivit träffad av en Dunkare fick springa till sidan av planen för att göra high five med en funktionär, som ersättning för att "ramla av kvasten" ungefär.



Klonken bestod av en handboll, och den kastades mellan de övriga spelarna med handbollsregler - max tre steg med bollen i hand, sedan passa eller skjuta på mål.



Överlag var det jättekul att se att en påhittad sport för magiker på flygande kvastar även fungerar med mugglare på marken. För hur gärna vi än vill ha en Nimbus 2000 så får vi tyvärr nöja oss med apostlahästarna...

Slutresultatet kan du läsa här.



/Elinor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar