fredag 22 januari 2010

Läskigt...

Två böcker av Ulf Sindt som jag tycker är riktigt bra och ganska läskiga är Vampyrboken och Spökboken. Precis som det låter handlar de alltså om vampyrer och om spöken.


I Vampyrboken får man lära sig det viktigaste om vampyrer; till exempel hur de ser ut (deras händer är håriga och naglarna är spetsiga), att de kan få djur och människor att lyda genom att hypnotisera dem, att de sover på dagen i en kista och att de på natten smyger omkring i sin svarta slängkappa för att hitta ett lämpligt offer... Man får även tips på hur man skyddar sig mot en vampyr och hur man dödar en vampyr, tips som kan vara bra att ha om man en mörk natt stöter på en blek gestalt med långa huggtänder...


I Spökboken berättar författaren det viktigaste om spöken. Man har i alla tider trott på spöken och varit rädd för dem, för visst är det något kusligt med spöken... Det finns olika sorters spöken, till exempel gastar, gengångare och mylingar. Det finns även några historier i boken där man kan läsa om de som har sett spöken. Längst bak i boken finns det ett litet spök-ABC där de viktigaste orden finns med.

Läs på egen risk....
/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar