tisdag 15 december 2009

Smått och gott i nyhetshyllan


Sveriges mest lysande skribent när det gäller populärkultur, Fredrik Strage, har samlat artiklar och krönikor från sin karriär i boken Strage text. Roligt, klurigt och skarpt. Per Hagman jämför i förordet Fredrik Strage med orkestern på Titanic som fortsatte att spela trots att båten sjönk. "Inte bara för att den orkestern måste anses vara en av världens mest undergångsromantiska, utan också därför att Strage precis lika glatt obekymrat botaniserar vid populärkulturens långsamt sjunkande slut."
Jamen precis så är det.

Till mina vänner och ovänner är serieskaparen Loka Kanarps debut i bokform. Den handlar om allt det där som människor bara nästan säger till varandra.
Suzanne Osten, konstnärlig ledare på teatern Unga Klara, har i den här boken valt ut nio av de 75 pjäser som spelats mellan 1975 och 2009. Bland annat Medeas barn, Flickan och soporna och Underjordens leende. Unga Klara har hela tiden varit en exprimentell teater med ett tydligt barnperspektiv där de har velat vara en plats där barn och barns behov av bra teater tas på allvar. "Bra konst vänder upp och ned på hela ens tänkande. Det behöver barn också." (Suzanne Osten)

/Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar