måndag 14 september 2009

Tänk om det där är jag!

I fredags hade jag ledigt från jobbet. Jag ägnade en del av dagen åt något fint: sträckläsning av Johanna Lindbäcks nya bok "Tänk om det där är jag".

Jag har tyckt om Johannas två föregående böcker En liten chock och Min typ brorsa. Hennes nya bok tycker jag bäst om av hennes böcker. Johannas sätt att berätta om Agnes flytt till Umeå och hennes (Agnes) önskan om att passa in, säga rätt saker, fundera på när hon kommer bli avslöjad är mitt i prick. Jag tror många kan känna igen sig i funderingarna.

Boken är söt. Jag blev glad av att läsa den och tänker försöka få så många låntagare som möjligt att läsa boken. Nu tycker jag att du ska göra det!

/Sofia

4 kommentarer:

 1. Förlåt, jag vill inte negga, men jag har lite svårt för Johanna Lindbäcks språk. Jag har nyligen läst Min typ brorsa, och håller nu på med En liten chock. Men jag är redo att lägga ifrån mig boken innan jag är färdig fakiskt. Jag kan tyvärr inte sätta fingret på vad som tar emot, men det är något med språket, kanske känns det en aning krystat, eller förenklat utan finess, eller ofärdigt lite?
  Jag gillade verkligen Min typ brorsa, handlingen och de flesta sidorna tog jag mig igenom utan knussel, men för ofta för att vara okej stoppades jag upp i min läsning av något jag som sagt inte kan peka ut riktigt.
  Hur som helst ska jag ändå ge mig i kast med hennes senaste bok, hon skriver trots allt om spännande ämnen.
  Tack, och hoppas jag inte avskräcker någon från att läsa böckerna, alla läser ju på sitt sätt.
  Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hej Åsa!

  det är bara roligt att höra andra och olika åsikter tycker jag. Intressant att det är någon odefinierbart som gör att du hejdas i din läsning... så kan det absolut vara ibland. Många saker kan ta emot när man läser en bok: språkligt, att man inte kommer i kontakt med huvudpersonen, utvecklingar av handling som känns ologisk o.s.v.

  Angående Johannas tredje bok så har jag hört från en kompis/kollega att hon gillade boken massor men från en annan kompis/kollega att hon inte alls gillade boken. Roligt att du ger den en chans i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Jo, jag skulle bara kika in och berätta att jag nu har läst "Tänk om det där är jag", och att jag gillade den starkt!
  Så det är alltså enligt mig Johanna Lindbäcks bästa bok, min teori är alltså att hon behövde några uppvärmningsböcker innan hon hittade sin rätta braiga stil!
  Tack och hej,
  Åsa.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  vad roligt att du återkopplar! Och kul att du gillade "Tänk om...". Nu kan vi bara vänta på fler böcker från Johanna och hoppas att hon fortsätter på samma spår.

  SvaraRadera