onsdag 9 september 2009

Nya böcker!

Sitter och bläddrar i en hel hög nya böcker som har kommit till Huvudbiblioteket. Bland annat finns här Åsa Anderberg Strollos nya roman Blod. Nej, det är inte en vampyrhistoria! Blod handlar om 14-åriga Ida som hittar ett brev bland sin mammas saker, från en man som påstår sig vara hennes riktiga pappa. Ida har redan en pappa och hon har aldrig haft skäl att tro att han inte skulle vara hennes biologiska far. Tillvaron för Ida vänds upp och ner och som ni kanske förstår syftar titeln mer till blodsband och släktskap. Åsa Anderberg Strollo har tidigare skrivit boken Bryta om. En rörande och upprörande skildring av en 16-årig tjej och hennes liv tillsammans med en svårt psykiskt sjuk mamma.


Inger Frimansson har kommit ut med en ny ungdomsroman som heter De starkare. Den handlar om Jak och Aster som har flytt med sin familj till Sverige från sitt krigsdrabbade hemland. De kämpar med att lära sig ett nytt språk och att klara skolan, men de blir också trakasserade av Keller och hans gäng.

Men du vampyrfrälsta, misströsta inte! I högen bland nyheter finns också något för dig. Första två delarna i Vampire academy, Törst och Fruset blod, och första delen i serien House of night, Sveket kommer snart upp på hyllan!


/Linn

2 kommentarer:

  1. Har precis läst ut Blod av Stollo Anderberg. Den var väldigt bra till att börja med men jag blev besviken på det menlösa slutet, kändes på något vis uppgivet tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har förstått från andra som läst Blod att den inte riktigt håller hela vägen. Tråkigt eftersom Bryta om var så fatastiskt bra. Men man kan ju inte ligga på topp jämnt.
    /Linn

    SvaraRadera