tisdag 22 december 2009

fredag 18 december 2009

Vackert om Anne Frank


Nu har eleverna från Vårbyskolan skapat otroligt vackra, och sorgliga, bilder på temat Anne Frank. Bilderna hänger i fönstret, i ungdomshörnan på Vårby bibliotek. Kom och se! De är gjorda som collage och bygger på elevernas starkaste minnen av Anne Franks dagbok. Här är några av bilderna.





Spännande är att det på youtube finns en 20 s kort film där Anne Frank skymtar förbi. Kolla här.
/Britta

Upplev Husfrid

Extra, extra - missa inte!!! Alison Bechdels fantastiska seriealbum/grafiska roman Husfrid. Finns på huvudbiblioteket och Vårby bibliotek att låna. Skynda, skynda så ingen hinner före!!

/Sofia

torsdag 17 december 2009

Bästa läsupplevelse...

Jag tänkte mycket på Sofias inlägg om listor och decenniets bästa läsupplevelse. Det är ju självklart en otroligt svår fråga, men istället för att tänka efter tror jag att man har någon läsupplevelse som ploppar upp lite då och då utan att man tänker efter, och det måste ju vara en av decenniets bästa läsupplevelser! En bok som jag tänker på lite då och då, det är Anna Gavaldas bok; Tillsammans är man mindre ensam. För det första tycker jag att titeln är otroligt vacker och en mening att tänka vidare på. Även bokens framsida är väldigt tilltalande och man funderar över vilka människorna är och varför de dansar utomhus? Sen tycker jag ju självklart att det är en väldigt bra och välskriven bok, men framför allt är det känslan i boken som stannade kvar hos mig. Ja, den här boken hamnar på min topp fem!

/Julia

onsdag 16 december 2009

I väntan på...


För ett par veckor sedan skulle jag gå och lyssna på Peter DohertyDebaser Medis. Nu blev det inte så mycket till konsert eftersom Doherty, sin vana trogen, hade ställt in konserten. Tror faktiskt att han har ställt in fler konserter här i Sverige än han har genomfört. Det meddelades att Doherty istället kommer att spela den 11 januari. Vi får väl se hur det blir med den saken, men fram tills dess kan man lyssna på senaste skivan Grace/Wastelands. En riktigt trevlig skiva. För trots att killen är en riktig strulputte är han faktiskt en hejare på att göra musik.


/Linn

Prinsar och drakar

Nu har Per Gustavssons När prinsar fångar drakar kommit till biblioteket! Hedvig har tidigare skrivit om Gustavssons prinsessböcker här. Nu är det alltså prinsarnas tur! Inget slott är komplett utan en drake, det vet varje prins. En eldsprutande drake kan till exempel vara bra för att värma upp slottet när det är kallt. Därför måste prinsar ge sig ut på jakt ibland för att skaffa en slottsdrake. Men drakar kan vara väldigt listiga, och aktar sig inte prinsarna kan de själva bli tillfångatagna...

/Linn

tisdag 15 december 2009

Smått och gott i nyhetshyllan


Sveriges mest lysande skribent när det gäller populärkultur, Fredrik Strage, har samlat artiklar och krönikor från sin karriär i boken Strage text. Roligt, klurigt och skarpt. Per Hagman jämför i förordet Fredrik Strage med orkestern på Titanic som fortsatte att spela trots att båten sjönk. "Inte bara för att den orkestern måste anses vara en av världens mest undergångsromantiska, utan också därför att Strage precis lika glatt obekymrat botaniserar vid populärkulturens långsamt sjunkande slut."
Jamen precis så är det.





Till mina vänner och ovänner är serieskaparen Loka Kanarps debut i bokform. Den handlar om allt det där som människor bara nästan säger till varandra.








Suzanne Osten, konstnärlig ledare på teatern Unga Klara, har i den här boken valt ut nio av de 75 pjäser som spelats mellan 1975 och 2009. Bland annat Medeas barn, Flickan och soporna och Underjordens leende. Unga Klara har hela tiden varit en exprimentell teater med ett tydligt barnperspektiv där de har velat vara en plats där barn och barns behov av bra teater tas på allvar. "Bra konst vänder upp och ned på hela ens tänkande. Det behöver barn också." (Suzanne Osten)

/Linn

Årets bästa läsupplevelse?

Nu klämtar klockorna för 2009. I tidningar, på hemsidor, tv och radio börjar det dyka upp listor över årets bästa/sämsta bok/musik/klädstil/sporthändelse osv. Eftersom vi går mot 2010 nöjer "de" sig inte med årets bästa/sämsta utan listar även decenniets bästa/sämsta.

Som jag erkänt tidigare gillar jag listor.

I år funderar jag på att lista mina bästa läsupplevelser. Inte bästa böcker utan just läsupplevelser. En bok som definitivt kommer att vara med på topp 5 är Curtis Sittenfelds bok Presidentens hustru.


Varför var Presidentens hustru en sådan bra läsupplevelse? För det första var boken fantastisk bra. Den är intressant då den är baserad på Laura Bush liv (hon jobbade som bibliotekarie, kul), en för mig ganska anonym dam trots en väldigt känd man.
Boken är välskriven och jag ville bara läsa vidare hela tiden.

När jag läst klart boken ville jag veta mer om Laura Bush och ägnade en hel del tid till att söka information = boken lever efter det att jag läst sista meningen.

Till läsupplevelsen kan även läggas till att det var sommar när jag läste boken. Jag var ledig och solen sken (ganska ofta om jag inte minns helt fel). Att läsa en riktigt bra bok en lat och solig sommardag är bland det bästa som finns.

Så ja, på min topp fem kommer Presidentens hustru absolut att finnas med!
/Sofia

ps sen tycker jag kvinnan på framsidan har en väldigt snygg baddräkt på sig. ds

fredag 11 december 2009

Vårens böcker

Jag sitter och bläddrar i Svensk bokhandels katalog med alla böcker som ska komma under våren. Det är så klart mängder och det är svårt att välja bland allt gott. Men jag ska ändå plocka ut några exempel. John Ajvide Lindqvist kommer med en ny skräckroman som heter Lilla stjärna. Lindqvist är fenomenal på att göra skräck av det vardagliga. Så även i denna bok. Förlaget varnar både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen.


Susanna Alakoski följer upp sin fina Augustvinnande roman Svinalängorna med Håpas du trifs bra i fengelset. Den nya boken skildrar även den en familj med alkoholproblem och hur detta präglar barnens liv som vuxna.


Serietecknaren och journalisten Sofia Olsson vars serier har synts i bland annat Dagens nyheter, Arbetaren och Galago, släpper ett seriealbum med titeln Hetero i Hägersten. "En närgången, humoristisk och sorglig granskning av den heterosexuella tvåsamheten."


Till min stora glädje släpps en uppdaterad version av reseguiden Berlin stadsdel för stadsdel. Den första upplagan som kom 2005 var helt oumbärlig när jag gjorde min första resa till Berlin för två år sedan. Perspektivet är ungt och fokus ligger på uteliv, mat och shopping. Men även en hel del tips på kulturupplevelser finns så klart med.


För barn och ungdom kommer det också mycket att se fram emot. Här på Hedvig har vi skrivit tidigare om bilderboken Till vildingarnas land som blivit film. Dave Eggers har skrivit manus till filmen och hans tolkning av den klassiska barnboken av Marice Sendak kommer nu också i romanform och har fått namnet Vildingarna.


Neil Gaimans nya ungdomsbok heter Kyrkogårdsboken och verkar inspirerad av Rudyard Kiplings klassiker Djungelboken. Men i den här boken tas den föräldralösa pojken inte om hand av en välvillig björn, utan av spöken.

Illustratören Pernilla Stalfelt gjort flera böcker som tar upp stora och små frågor för barn. Hårboken, Våldboken, Bajsboken, Dödenboken med flera (jag behöver nog inte nämna att Bajsboken är väldigt populär). Alla med enormt roliga illustrationer Nu kommer nästa: Livetboken
Några godbitar att se fram emot alltså.


/Linn

Självklart! Inte?

När jag tömde bokinkastet i morse fastnade jag för boken Självklart! Inte? och började bläddra.




Det visade sig vara något så sympatiskt som en filosofibok för ungdomar. Författarna Liza Haglund och Anders J. Persson har verkligen lyckats med det svåra att formulera filosofiska frågor på ett enkelt och roligt sätt. Till exempel så här:



Att det är konsekvenserna, resultatet, som bestämmer om en handling är moraliskt riktig, låter väl ganska vettigt? Frågan är vad som räknas som "bäst konsekvenser". Kan någon förutse en handlings alla konsekvenser?

Det här är en bok som är svår att släppa och som aldrig tar slut.

/Mattias J

torsdag 10 december 2009

Årets pedagoger!


Biblioteken i Huddinge samarbetar ju med skolorna i kommunen på olika sätt, ett arbete som är väldigt viktigt och roligt! Extra roligt blir det när vårt arbete uppmärksammas även av andra. I går tog Annerstaskolans arbetslag F-3, Flemingsbergs bibliotek, föräldrar och elever tillsammans emot priset för Årets pedagoger i grundskoleklassen. Annerstaskolans "Läskontrakt" stod speciellt i centrum, ett kontrakt som föräldrar och lärare skriver på där de exempelvis lovar att eleven varje dag ges tillfälle till läsning på olika sätt. Samarbetet med Flemingsbergs bibliotek poängteras också då eleverna får komma hit i grupper och ha boksamtal tillsammans med en bibliotekarie. Läs mer om årets pedagoger här: http://www.huddinge.se/Forskola-och-skola/Aktuellt-inom-forskola-och-skola/Arets-pedagoger-i-Huddinge-utsedda/Arbetslag-F-3-pa-Annerstaskolan/

/Julia

onsdag 9 december 2009

Mysa med en julfilm och pyssla julkort

Nu drar det ihop sig till jul. På biblioteken pyntas det med glitter och granar. Julböckerna plockas fram och går åt som snö i solsken.

Två nya julfilmer har letat sig fram till hyllorna på Vårby bibliotek:



Härliga samlingen Astrid Lindgrens jul i vilken vi får fira jul med Emil, Pippi, Tjorven, Lotta, Kajsa och Madicken.











I nästa film: En tomtesaga får vi träffa jultomten innan han blir jultomten! Magiskt och mysigt.

Många skickar julkort till släkt och vänner innan jul. Om du är sugen på att skapa dina egna vykort så kom till Segeltorps bibliotek. Vi pysslar julkort måndagarna 14/12 och 21/12 kl. 15 - 17. Välkomna!

måndag 7 december 2009

Läskompisar!

På tisdagen den 15 december kl.18 träffas medlemmarna i Huvudbibliotekets Läsecirkel första gången. Om du vill få nya läskompisar att diskutera böcker och dina läsupplevelser tillsammans med är du också välkommen att komma!
/Lisa

fredag 4 december 2009

Nya skivor

En massa nya bra skivor har anlänt till Skogås bibliotek i dagarna. Det känns kul att kunna erbjuda en så pass bred musikkompott.

Stefan Sundström har nyligen släppt en ny skiva. Ingenting har hänt heter den.

Albumet Album av popbandet Girls har hyllats av Andres Lokko och kom trea på Sonics lista över 2009års bästa album. Nu kan du låna den på biblioteket.

Någon som känner för att lyssna på lite arabisk musik? Vi har köpt in boxen Simply Arabia (4CDs) som innehåller allt från magdansmusik till moderna elektroniska toner.



Dessutom finns nu Norah Jones - The Fall, Rosanne Cash - The List, Joakim Thåström - Kärlek är för dom och Jan Garbarek - Dresden att låna.

/Mattias J

onsdag 2 december 2009

Hur många fryser om fötterna idag?

Idag var det frost och riktigt kallt ute. Mössan åkte på när jag gick till jobbet och kanske är det fler än jag som har på sig dubbla vantar.

Två figurer som är ute i snön och leker och som börjar frysa är Krille och Kralle. Deras små fötter blir alldeles blå och superkalla.

Vad ska de göra för att inte frysa? Några idéer?

Deras egen idé är att de ska sticka varma raggsockor till sig. Det bär iväg till affären och de köper fint garn och stickor. Men... att sticka är inte så lätt som det verkar. De måste få hjälp!

Krille och Kralle av Carina Bodström är en helt underbart fin bok som inte bara handlar om att frysa och sticka raggsockor. Den handlar även om vänskap och om att komma överens.

/Sofia

tisdag 1 december 2009

Boktips inför julen

Jag och några vänner har en bokcirkel tillsammans där vi läser böcker och diskuterar dem över en soppmiddag hemma hos någon i cirkeln. Den senast lästa boken är Garp och hans värld av John Irving. En ganska speciell bok minst sagt. Författaren T.S Garp växer upp med sin excentrisk mamma Jenny, en sjuksköterska som skrivit en bästsäljande bok om sitt märkliga liv. Garp själv röner inte lika stora framgångar med sina böcker. Det blir inte lättare av att hans relation till hustrun Helen blir allt mer tilltrasslad vilket slutligen leder till stor katastrof för hela familjen. Bisarr men härlig läsning. Jag förundras över John Irvings talang att måla upp scener som ibland är dråpliga, bisarra och otäcka på samma gång.
Här är några andra av de böcker som vi har avverkat i bokcirkeln:
Ian McEwans Chesil beach utspelar sig i början av 60-talet och handlar om det unga paret Edward och Florence. Nygifta sitter de på hotellrummet och äter bröllpsmiddag, till synes lyckliga. Men bakom den lyckliga fasaden har båda helt olika förväntningar på livet som man och hustru, och nervositeten inför bröllpsnatten tilltar. Vi blev alla väldigt förtjusta i den här boken. Språket är fantastiskt. Ian McEwan kan konsten att med väldigt få ord ge en exakt beskrivning av miljöer, stämningar och känslor.
Vackert, kort och gott.
Vi hade stora förväntningar på Emily Brontës klassiker Svindlande höjder. En bok som många refererar till som sin bästa bok. Den ska helt enkelt vara underbar. Varför var det ingen utav oss som förstod när vi läst klart. Karaktärerna är fruktansvärt osympatiska och elaka mot varandra. Det älskande paret som står i centrum för handlingen, och vars olyckliga kärlek man får följa, väcker inga sympatier överhuvudtaget. Kanske är det skildringen av människors mörka sidor med hat, svartsjuka och hämnd som är det speciella med boken. Kanske missade vi något avgörande. Men hos mig väckte den faktiskt mest irritation.

Vad är detta vad av Dave Eggers är en fruktansvärd skildring av Valentino Achak Dengs liv. Deng tvingas som ung pojke fly undan inbördeskriget i Sudan. Tillsammans med en stor grupp pojkar som har förlorat eller kommit bort från sina föräldrar, börjar han vandra mot Etiopien. Många pojkar dör en fasansfull död på vägen, men Deng når fram till Etiopien och lyckas efter flera år i flyktingläger komma till USA. Flykten från Sudan och livet i flyktinglägret skildras parallellt med Dengs nya liv i USA. Den här boken är så hemsk att jag ibland var tvungen att lägga den ifrån mig. Det värsta är att det inte går att intala sig själv att det inte har skett på riktigt.
/Linn

måndag 30 november 2009

Blogg blir Bok

Att blogga blir ju bara större och större. En tjej som bloggade om sitt arbete som snabbköpskassörska på en stormarknad i Frankrike är Anna Sam. Hennes blogg blev så populär (hon hade över en miljon läsare) att det till slut blev en bok! En snabbköpskassörskas bekännelser känns verkligen som en blogg då de olika kapitlen helt enkelt är olika blogginlägg. Anna Sam beskriver det dagliga arbetet på ett komiskt sätt och de olika stereotypiska kunderna prickar hon in bra. Om man själv arbetar, eller har arbetat, som "snabbköpskassörska" känner man nog igen en hel del, även om det i boken är Frankrike som står i centrum.
/Julia

torsdag 26 november 2009

Ännu ett inlägg om Twilight

I måndags skrev Sofia ett inlägg om den nya Twilight-filmen New Moon.

Idag fick vi in soundtracket till den första Twilight-filmen på Skogås bibliotek.

Skivan innehåller låtar från etablerade artister som Muse och Linkin Park, men även en del mindre kända band bidrar med låtar. Musiken går helt klart mer i moll än dur.

/Mattias J

onsdag 25 november 2009

Bokjury!

Nu är det dags att dra igång bokjuryn på biblioteken runt om i landet. Bokjuryn är en tävling där alla barn mellan 0 - 19 år röstar fram sina favoritböcker bland alla som kom ut under året. Läs gärna mer här.

Här i Vårby kommer jag och min kollega E i dagarna gå ut till alla klass 5 och lämna spännande boklådor fullproppade med böcker som barnen själva tyckt verkat intressanta att läsa. Böckerna har jag och E delat in i olika kategorier där en kallas "livet". Det är böcker om det vardagliga livet, vänner, föräldrar, skola, killar. Det är böcker som är roliga, sorgliga och spännande.

I livet-höget hamnade bl.a. de här böckerna:

Alva blir storasyster av Pernilla Gesén. Böckerna om Alva är populära på biblioteket och jag vet att många kommer bli glada över att få öppna nyaste boken.

I boken genomgår Alva nästan de flesta känslostadier: hon blir glad över nya examensklänningen, svartsjuk på nyfödda lillebror, ledsen när kompisens kanin springer bort, orolig över mammas nya kompis som ska följa med till landet och arg på Alf, Alvas hund.

Jag förstår att många tycker om Alva-böckerna, de är underhållande och läsvänliga. Däremot måste jag säga att jag inte sympatiserar direkt med Alva... snarare med Alf.



Ännu mer hundar! Leslie Margolis bok Killar och hundar är en av alla "flytta till nytt hus, börja ny skola, mamma har en jobbig pojkvän, kommer jag få några vänner"-bok.

För att huvudpersonen Annabelle ska tycka att alla förändringar är bra "mutas" hon av mamman och pojkvännen genom att få en hund. Hon får även en bok om hur man uppfostrar hundar och märker ganska snart att många av dem reglerna kan man tillämpa på alla stökiga killar i skolan. Det jag gillar med den här boken är att den handlar om en tjej som vågar säga ifrån! Annabelle står upp för sig själv och vägrar bli retad.


Över till ett mer ledsamt liv. Leila flickan som inte fanns av Britt Engdal är baserad på en sann historia. Det handlar om Theresa som växer upp i Irak. Hon är kristen och bästa vännen i skolan, Nalin är kurd. Det gillas inte av föräldarna så för att kunna leka uppfinner de en tredje flicka - Leila. Ska flickorna leka hemma hos Theresa klär Nalin ut sig till den kristna Leila och ska de leka hos Nalin klär Theresa ut sig till den kurdiska Leila.

Ett ständigt hot är kriget som alla tror ska komma. Och det gör det. Vilket för Theresas familj innebär en flykt till ett land långt borta - Sverige.



Nu kommer en favorit! Joy och hockeykillarna av Helena Österlund är tredje boken om Joy och hennes härliga familj.

Här är det vinter, julkrubbepyssel i skolan, julkrubbejesus-stöld (vem undrar alla stjäl ett Jesusbarn?), det är kärleksdiktsskrivande till hockeykillarna som alla utom Joy är kära i. Men vem är egentligen Joy kär i? Och vem är hennes bästa kompis Otto kär i?

Tyvärr är det här sista boken om Joy. Synd för jag vill läsa mer!!


Ännu en tredje och sista bok, Finnes : Agnes, önskas : kille av Thomas Halling.

Agnes är kär i Adam. Men så frågar Felix chans och Agnes säger ja utan att tänka sig för. Förvecklingar som leder till osämja och ledsamhet. Bästa vännen Cilla har flyttat och verkar ha hittat en ny bästis. Hur ska det gå när Agnes kommer och ska hälsa på? Som tur är har Agnes hunden Wilma som tröst när allt känns besvärligt.

Thomas Halling är bra på att skriva om vardagsbekymmer och jag tycker han träffar i prick flera gånger. Det är inte alltid så lätt att vara en ung tjej.

/Sofia

tisdag 24 november 2009

Snart är det jul igen!

På söndag är det 1:a advent och på Huvudbiblioteket har vi plockat fram julböckerna. Här finns julsagor och berättelser, CD-skivor med julsånger, julfilmer och böcker med julpyssel.
Skynda att låna för de går åt som smör i solsken!
Boken på bilden är en av mina gamla barndomsfavoriter.
/Linn

Här är Augustvinnarna!

Det är roligt och spännande med tävlingar. Fram för mer sådant! MEN när det gäller Augustpriset undrar jag: varför klumpas de skönlitterära barn- och ungdomsböckerna ihop med fackböckerna för samma målgrupp? När det finns två "vuxenpriser"? Jag skulle vilja att det nästa år blev ett pris för bästa svenska skönlitterära barn- och ungdomsbok och ett pris för bästa fackbok för barn.

Igår utsågs Augustprisvinnarna:


Årets svenska barn- och ungdomsbok:



Skriv om och om igen av Ylva Karlsson och Katarina Kuick










Årets svenska skönlitterära bok:



De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg










Årets svenska fackbok:

Att överleva dagen av Brutus Östling och Susanne Åkesson

/Sofia

måndag 23 november 2009

Lite mer New moon

I fredags var det så dags: New moon hade världspremiär (om man bortser från alla smygpremiärer/förhandsvisningar som varit här och där).

Kl. 21.30 såg jag filmen och stämningen i salongen var väldigt speciell. Jag har aldrig varit med om att så många samtidigt utstrålat ett sådant förväntansfullt sorl. Lite skrik kom det från biobesökarna när Edward och Jacob visade sig, dock inte så mycket att det störde (jag föredrar tystnad på bio) utan det var mest gulligt.

New moon är en lyckad filmatisering av boken. Finurliga lösningar på händelser som jag var mycket tveksam till om de skulle klara av att fixa. Jag gillar rollbesättningen, särskilt av de elaka vampyrerna Volturi.

På Järfälla biblioteks blogg har Andreas skrivit om sin upplevelse av filmvisningen. Läs här.

/Sofia

torsdag 19 november 2009

Mystik i skog och stad

Spännande böcker vill man självklart läsa och när de är kryddade med lite mystik kan det ju knappast bli bättre. Jag har precis läst två böcker som är både väldigt spännande och lite mystiska.


Skogens Systrar handlar om Tom, en helt vanlig kille vars föräldrar köper ett torp mitt ute i skogen. Tom, som är en storstadskille, är inte överfötjust i förändringen. Hans föräldrar är helt lyriska och tycker att det är underbart att de är helt ensamma i skogen. Tom däremot är väldigt uttråkad. Han längtar tillbaka till stan och vill känna asfalt under sina fötter, inte gräs och sten. Men så börjar det hända underliga saker. Mat försvinner från jordkällaren och när Tom badar i sjön försvinner hans kläder. Tom träffar de tre systrarna som bor i skogen. Han är först väldigt glad att han äntligen har några att göra saker med, men snart märker han att allt inte står rätt till. Det finns nämligen en fjärde syster, eller snarare fanns...



I Slumpens Bok får vi träffa Hanna, en ovanligt lång tolvåring med ovanliga problem. Hon bor med sin mamma i en lägenhet som de har hyrt möblerad och de stannar aldrig länge på samma ställe. Hannas mamma ser saker som inte finns, människor som tillhör Stjärnfolket. Hanna har precis börjat i den nya skolan när den brinner ner, och Hanna tror att det är hennes fel. När hon besöker Närmsta Butiken får hon tag i en bok, "Slumpens Bok", och ingenting blir sig likt. Boken är väldigt konstig, det går inte att läsa den från pärm till pärm, utan bara en mening eller två mitt i. Det underligaste av allt är dock att det verkar som att allt Hanna läser ur boken sker...

/Julia

onsdag 18 november 2009

Twilight och New moon

Snart är det dags för alla Twilight-fans att återigen få träffa Bella, Edward, Alice, Emmet, Rosalie, Jasper och alla de andra i staden Forks. På fredag har filmen New moon premiär, filmen är gjort efter andra boken i serien När jag hör din röst.

När biljetterna släpptes till filmen var det så stort intresse att SF:s server kraschade!



<--- så här ser filmaffischen till New moon ut.


Böckerna om Bella och Edward är fortfarande väldigt efterfrågade på biblioteken. Nu kan vi även glädja alla fans med att första filmen, Twilight, finns att hyra!

Besök bibliotekets katalog för att se var och om den finns inne.

/Sofia

Mer dinosaurier åt folket!


Vi har ju tidigare skrivit om hur populära dinosaurieböckerna är på biblioteket. Här kommer tips om en bok till. Det är Sara Sheppards nya bok Varning för köttgänget. Sara hyllades för sin förra bok Massor av dinosaurier, och nu kommer den färgglada uppföljaren där läsaren får träffa de köttätande dinosaurierna. Köttätarna är för många barn de dinosaurier som är mest spännande. Och visst är det härligt fasansfullt att läsa om familjen Tyrann, som var den värsta av alla familjer i köttgänget, som kunde bita hårdare än någon annan och krossa skelettet på sitt offer med en enda tugga. Eller om Therizinosaurus som hade en meter långa, vassa klor!


Besök också Massor av dinosaurier. se där man till exempel kan skriva ut och färglägga sin egen dinosaurie!


/Linn

måndag 16 november 2009

Årets barnböcker 2009

Nu på onsdag 18 november har du möjlighet att se en utställning med årets barnböcker i programrummet på Skogås bibliotek.

Kom och titta på ett urval av 2009års barnboksutgivning och låna något du tycker om!

Utställningen är öppen mellan kl. 17-18.



Tam tiggarpojken av Jo Salmson, Siv sover vilse av Pija Lindenbaum och Kärleksmysteriet av Martin Widmark är tre populära barnböcker som givits ut under 2009.