måndag 23 maj 2011

Bokjuryvinnarna!

Nu är det klart vilka böcker som fick flest röster i Bokjuryn 2010! Så här blev det (klicka på titeln för att se om boken finns inne på ditt bibliotek):


I kategorin Bilderböcker vann:


Godistrollet av Jonna Björnstjerna
”Genom snirkliga bilder virvlar en spännande saga fram. En karamell bland bilderböckerna som man får smaka på varje dag.”
I kategorin Läsa själv vann:


Campingmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis ”En fridfull campingutflykt som förvandlas till ett mysterium. En jakt på förvunna kantareller och kräftor. Vem är boven?”
I kategorin Läsa mer vann:

Sorgfjäril av Ingelin Angerborn
”En flytt, ett kråkslott, sommardagar, fjärilar och oförklarliga händelser. Fint och sorgligt. En bok att försvinna i och fascineras av.”
I kategorin Ungdomsböcker vann:

Jag finns av Maja-Maria Henriksson
"En gripande och stark berättelse om en ensam flickas utsatthet. Om att klara sig i en värld fylld med mörker. Om att gå vidare och inte låta sig knäckas.”
I kategorin Faktaböcker vann:

Fakirer av Bengt-Erik Engholm och Jojo Falk
”Om att bada i krossat glas, sluka eld och hypnotisera krokodiler. En massa vassa trix och några avslöjande hemligheter.”I kategorin Serier vann:

Lou 1 : Dagboksdagar av Julien Neel
”Högt upp i ett hus i Paris bor en speciell familj. En mamma och dotter som far genom livet. Vänskap sätts på prov och kärlek kommer och går. Roligt men samtidigt eftertänksamt och lite mörkt.”
Vill du läsa mer om Bokjuryn, om alla böcker som vann eller om prisutdelningen? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar