torsdag 10 februari 2011

Ny spänning av Martin Widmark!

Martin Widmark har kommit med en ny serie böcker, denna gång för de lite äldre. Tyko Flores äventyr ska bli tre böcker allt som allt, och hittills har den första kommit ut; Den dansande djävulen. Tyko är en av alla de föräldralösa barn som bor och arbetar nere i silvergruvan. Endast en dag i veckan, söndagar, får de komma upp och andas frisk luft. Hertig Mazoo är den som styr över staden, en elak härskare som endast utnyttjar barnen till att skaffa fram mer silver åt honom så han blir ännu rikare och kan anordna än större fester. Livet i gruvan är hårt och det finns inget att glädjas åt, men en dag börjar det hända märkliga saker för Tyko. Han drömmer om en duva som läser en vers för honom, han får en lapp med ett mystiskt meddelande och snart börjar han klura på vad det här betyder. Allt leder honom till insikten att det finns fler världar än den han lever i, och att han, på något sätt, har ett uppdrag i en annan värld.

Spännande värre, jag ser fram emot nästa del!


/Julia

2 kommentarer:

  1. Jag beställde denna på bokus idag (tillsammans med en del andra böcker). Jag beställde den till min dotter. Hon bara älskar Widmarks böcker, framför allt de om David och Larissa.

    SvaraRadera
  2. Hon kommer inte bli besviken! Många mystiska och spännande inslag! Man "måste" dock läsa del två och tre också för att få svar på sina frågor :)

    /Julia

    SvaraRadera