torsdag 4 november 2010

Vita har en hemlighet

Kerstin Lundberg Hahn har kommit med en ny bok som heter Vitas hemlighet. Vita går i första klass och bor med sin mamma i en lägenhet över pizzerian Amore. Vitas pappa bor i Italien, och Vita längtar mycket efter honom, även om hon trivs väldigt bra med mamma och skulle sakna henne väldigt mycket om hon bodde i Italien. Vita ska snart bli storasyster och det ser hon fram emot enormt mycket! Det jobbiga är bara att hennes lillebror som snart ska födas finns i Italien, med Vitas pappa och hans nya fru.

Nu har hösten kommit och det blir mörkare på kvällarna. Vita tycker plötsligt att hon ser och hör underliga saker. Någon som kikar på henne bakom ett fönster till pizzerian, ett ylande på natten som låter som en varulv...Vita blir väldigt rädd. Men samtidigt känner hon att hon måste ta reda på vad det är, annars kommer hon aldrig kunna sova mer!

Jag fastnade på en gång för Vitas hemlighet som förutom den underbara berättelsen har väldigt fina bilder av Maria Nilsson Thore. Kerstin Lundberg Hahn får med nästan allting i Vitas hemlighet; spänning, kärlek, vänskap, barns rättigheter, familj och en massa andra saker! Det bästa av allt, tycker jag, är att allt berättas utifrån Vitas perspektiv.

/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar