tisdag 31 augusti 2010

Bokmärkespremiär på Vårby bibliotek!

"Den lilla giraffen" bokmärke av Roxane, Vårby gård 2010

Välkommen på Bokmärkespremiär på Vårby bibliotek den 6 september! Vi presenterar årets nya snygga bokmärken med motiv som Michael Jackson och Pippi Långstrump. Bokmärkena är skapade av elever från Vårby skolor. De har vunnit pris för sina verk i skolbibliotekets bokmärkestävling 2010.

”Min kompis i berättelsernas värld”
Bokmärkestävlingen är en läsfrämjande tecknartävling för eleverna i Vårby skolor. Tävlingen arrangerades första gången i fjol och blev en succé. Årets uppdrag var att skapa ett bokmärke på temat ”Min kompis i berättelsernas värld”! ”Kompisen” fick tas ur böcker, filmer, teve med mera. Lärarna hade bokmärkes-skapande på schemat och många elever ville också teckna på fritiden; hemma, i biblioteket och på Internationella Barnkonstmuseets bokmärkes-workshop.

Vinnarna
Biblioteket fick in hundratals bidrag till tävlingen, många finfina bokmärken med kändisar som Rödluvan, Bakugan, Lilla spöket Laban och The Simpsons. Vinnarna fick pris och diplom, plus att de får se sina verk i tryck som bokmärken på Vårby bibliotek.
Årets skickliga och påhittiga vinnare heter Illona, Roodi, Jamaal, Roxane, Arzo, Marcela, Tarin, William, Yiyang och Roni.

Tävlingen ett samarbete
Bokmärkestävlingen arrangeras av skolbiblioteket på Vårby bibliotek, och bygger på ett nära samarbete med Internationella Barnkonstmuseet och Vårby skolor. Internationella Barnkonstmuseet ställer varje år ut samtliga tävlingsbidrag och vinnarna får en särskild utställning på biblioteket. Tävlingsjuryn i år var en mix av personal från Vårby bibliotek, Internationella Barnkonstmuseet, Vårby skolor samt en student.
/Britta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar