fredag 21 oktober 2011

The return of Per Nilsson

Per Nilsson har länge varit en favoritförfattare. Jag tycker till exempel att Hjärtans fröjd är en av de bästa böckerna som finns om kärlek. För ett tag sedan skulle jag titta igenom boken lite snabbt, tänkte jag, då jag skulle bokprata om den, men det slutade givetvis med att jag läste varenda litet ord. Men det var inte Hjärtans fröjd jag skulle skriva om, jag säger bara: Läs den!

Enligt Per Nilsson själv har han helt slutat med att skriva ungdomsböcker och kommer nu ägna sig åt att skriva böcker åt de lite yngre (det sa han i alla fall på Bokmässan i Göteborg). Fast efter att ha läst de två första delarna i hans nya serie Extra, så tycker jag att den passar alla åldrar! Och Per Nilsson gör mig inte besviken.

Första delen i serien om Extra heter En morgon stod hon bara där, och det är precis så det är. Pim-Pim kommer till skolan som vanligt, och där på skolgården står hon. Är det bara Pim-Pim som ser henne? Extra är speciell, det märker Pim-Pim på en gång, men han vet inte vad det är. Du kanske får en ledtråd av titeln på den andra boken; En ängel har landat...

Per Nilsson skriver på ett sätt som gör att en som läsare sugs in i historien och inte kan sluta läsa. Jag längtar verkligen efter del tre i serien om Extra och Pim-Pim; jag fick nämligen veta något på sista sidan i del två som jag måste få veta mer om!



/Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar